maanantai 13. elokuuta 2018

Kirja #2: Mikael Huhtamäki - Live in Finland : kansainvälistä keikkahistoriaa Suomessa 1955-1979


(Tietokirja. Gummerus 2013)

Tartuin tähän tietokirjaan sen aihepiirin vuoksi. Suomeksi ei varmaankaan ole aiemmin koottu kovien kansien väliin näin kattavaa tietoa keikkahistoriasta. Kirjassa käydään läpi merkittävimmät ulkomaalaiset musiikkivieraat vuosien 1955 ja 1979 välillä. Karsintaa on jouduttu tekemään kovalla kädellä, kirjan lopussa on täydellisempi listaus. 


Kirja hyödyntää kerronnassaan aikoinaan ilmestyneitä keikka-arvioita, paikalla olleiden muisteluita ja muuta lähdeaineistoa. Aiheesta on saatu varsin viihdyttävä ja luettava paketti. Esimerkiksi 1960-luvun keikka-arviot kuulostavat tänä päivänä, noh, hupaisilta. Kirjoittajan ote on myös sopivan kevyt. 


Mukana on tietysti kaikki legendaariset keikat alkaen Paul Ankasta Linnanmäellä, Rolling Stonesista Yyterissä, Jimi Hendrixistä Kultsalla ja Queenin ainoa Suomen vierailu. Kerronta ei rajoitu pelkästään keikkaan vaan useimmiten läpikäydään myös artistien värikkäitä tapahtumia ennen ja jälkeen liveaktin. 


Helposti luettavan kirjan jatkoksi suosittelen liittymään Huhtamäen ylläpitämään Live in Finland 1955-1999 Facebook-ryhmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirja #6: Harri Kalha - Unohtumattomat äänet : jazzin suuret naislaulajat

(Tietokirja, Like 2018) Ei, en itse kuuntele juuri lainkaan jazzlaulua. Silti tartuin Harri Kalhan alkuvuodesta ilmestyneeseen järkälees...